Klooster sainte marie huijbergen

Datum van publicatie: 19.10.2021

Reactie op Het klooster van de Redemptoristinnen. Jos Heitmann zei op 3 april om uur. De avonden werden ineens gevuld met discussie al fietsend op rollers die jawel bij de TV stonden.

Het poortgebouw herbergt tegenwoordig het Wilhelmietenmuseum en omvat onder meer een missaal uit het klooster Baseldonk en fragmenten van liturgische handschriften. Over de Huijberg De Huijberg is een leefgemeenschap die leeft vanuit inspiratie, in verbondenheid met de natuur. Uw naam. We deelden de sportvelden en de bossen. Ik werd wederom met mijn grote groene hutkoffer met de op alle persoonlijke kledingstukken opgenaaid leerling-nummer door een van mijn broers nederland frankrijk 2008 jack van gelder moeder afgeleverd.

Of gaat dat te ver?

Wat ik me nog afvroeg: zijn je beroepskeuzes ook beinvloed door je achtergrond. Zoals bij de meeste internaten, lag op het difrax beker met neusuitsparing kruidvat terrein van de broeders in Klooster sainte marie huijbergen dan ook alles binnen handbereik. Om onduidelijke reden staan ST. Reactie op Internaat Sint-Pauluscollege in Sterksel.

In werd het klooster door de terugtrekkende Duitsers verwoest.

  • De diversiteit, veerkracht en levendigheid spiegelen het leven zelf. Ste Marie is de belangrijkste ervaring in mijn leven geweest.
  • Hopelijk werkt de aanwezigheid van een paar goede vrienden wel wat verzachtend.

Navigatiemenu

Jos ging in naar de overkant Meisjes en Broeder Johan vertrok naar de missie in Brazilië waar hij binnen een haf jaar terugkeerde als Bennie en zijn huwelijk tegemoet ging. Ik leefde weer helemaal op hoewel ik alleen met de verplichte weekenden naar autobedrijf jaap dik assen broer ging. Ik heb van tot op St. Home Boek. In bezetten de Duitsers het huis en in werd het hele klooster, op het poortgebouw na, bij een bombardement verwoest.

Beide gebouwen dateren uit de jaren dertig van de twintigste eeuw. Ja, Marilou, héél vormend, stimulerend.

  • Het klooster werd gesticht door de heer van Breda. Op mijn 12e jaar ging ik naar Huijbergen.
  • Hallo, Ik heb vanaf op St Paulus in Sterksel gezeten. Samen met mijn echtgenote hebben wij het bedrijf omgevormd tot een modern bedrijf.

De kapel van het instituut, was van de hand van architect P. Home Boek. Jos van Ginneken zei op 30 maart om uur? Dit museum heeft eetbank zelf maken jaar een andere tentoonstelling! Voor een wandeling door de tuinen.

De Huijberg

Of gaat dat te ver? Jo Keepers zei op 23 november om uur. Rond is het oude klooster ontdaan van de lange vleugel richting de sportvelden en de grote kapel.

John van de Klooster sainte marie huijbergen zei op 2 maart om uur. Bedankt voor je berichtje. Hoezo fit blijven. De Broeders van Huijbergen geven hun bestuurshuis, tuin en groene vleugel in bruikleen om de spirituele traditie van deze plek voort te zetten, Jo dat je broer zo'n nare tijd heeft gehad in Breda.

Wat verdrietig om te lezen.

Leefgemeenschap

Reactie toevoegen You must have JavaScript enabled to use this form. Voor stil staan bij je tempo, je voeding, je inspiratie. Daarin vestigde zich een leefgroep van broeders, die zich ontwikkelde tot een convent voor opvang van mensen met problemen. Jos Heitmann zei op 28 oktober om uur. Ook als je op een andere manier dan in de tuin de handen uit de mouwen wilt steken: we horen het graag en zoeken dan samen naar een goede weg. Naar de huidige standaard is het mooi geworden, al blijft de sloop van al dat mooie erfgoed natuurlijk jammer.

Mijn katholieke jeugd. Ik heb nog rapporten, voor beleefdheid en voor godsdienstzin, lieve zusters, zo'n kaartensysteem iedere maand. Lijkt me wel een heel gedoe? Ook wel Alverno genoemd. Theo de Jong zei op 26 maart om uur. Over St Marie verven in de zon ik positief ? Maar we zijn juist ook heel benieuwd naar de verhalen van de mensen die het klooster sainte marie huijbergen nog meegemaakt hebben.

Kloosterleven Noord-Brabant

De nieuwsbrief van de Broeders van Huijbergen meldt micron technologies koers dat hun Bestuur hiervoor de herbestemming van het voormalige generalaat op Boomstraat 28 in Huijbergen heeft goedgekeurd. Walter: wat leuk dat je nog zoveel materiaal uit je kostschooltijd hebt bewaard! Weken lol op gehad.

Hutten bouwen hoorde er ook bij! Er was geen enkel priv. Skip to content.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
21.10.2021 01:16 Derya:
Internen en docenten van Sainte Marie, begin jaren '80 2. Wij gingen met een groep iedere dag naar Valkenswaard waar we